vrijdag 5 april 2019

De lage landen

Vele lezers van deze blog kennen ongetwijfeld het tijdschrift 'Ons Erfdeel' uitgegeven door de gelijknamige Vlaams-Nederlandse culturele instelling. Al decennialang vergast het blad ons op boeiende artikels over kunst, taal, literatuur, geschiedenis en maatschappelijke ontwikkelingen. Toevallig ook terreinen die ons als Davidsfondsleden en belangstellenden na aan het hart liggen.
Sinds enkele dagen kan je echter ook genieten van een gloednieuwe website die een digitale vertaling én uitbreiding is van wat het tijdschrift op papier presenteert. Je vindt er zelfs meer dan in het gedrukte magazine: podcasts, interactieve tijdlijnen, kaarten en ook teksten die niet op papier worden gepubliceerd.
Kortom een massa aan lees- en kijkvoer van de bekende hoogstaande kwaliteit. Bovendien is het meeste materiaal gratis toegankelijk en dus is er geen enkele reden om niet regelmatig op de site te gaan grasduinen. Benieuwd? Door op de afbeelding te klikken ga je rechtstreeks naar deze schatkamer. Alvast veel leesplezier!