donderdag 18 april 2019

De pater en de filosoof (2)

Boeiend. Dat is het minste dat gezegd kan worden over de lezing die Toon Horsten gisteren gaf over zijn recentste boek. De aanwezigen werden op sleeptouw genomen doorheen de bizarre geschiedenis die de redding van het Husserl-archief toch wel is. Naast feiten die het boek haalden, vertelde de schrijver ook nog over gebeurtenissen en feiten die tijdens het redactieproces sneuvelden. De linken met onze streek ontlokten meerdere aanwezigen reacties van herkenning. Dat Toon Horsten een begeesterend spreker is zullen diegenen die hem al eerder aan het werk hoorden zeker kunnen beamen.
Het boek is ondertussen al aan de derde druk toe.


Enkele reacties:
"Een gedreven verteller die een stuk vergeten familiegeschiedenis heeft blootgelegd. Wat een verhaal!" (Ingrid)
"Een boeiend boek over een filosofisch archief, dat bestaat toch niet. Maar ik heb me flink vergist. Van bij het begin wordt je meegezogen in het verhaal en het leest als een trein!" (Paul)

Heb je heimwee naar lang vervlogen dagen? Noteer alvast de volgende leeskring-sessie in je agenda. Op woensdag 22 mei ligt 'Studentenkosthuis bij Fien Janssens' van Ernest Claes op tafel. Afspraak in de bib van Oud-Turnhout om 19.30 u.