dinsdag 23 april 2019

Eindelijk... een boekenprogramma

In lang vervlogen tijden was er wel eens een boekenprogramma te zien op onze openbare omroep, maar een lang leven waren deze uitzendingen meestal niet beschoren. En ik moet eerlijk toegeven, het was vaak ook niet de boeiendste televisie. En toch kunnen boeken op het kleine scherm fraaie momenten opleveren. Getuige daarvan de boekenrubriek in het Nederlandse programma 'De Wereld Draait Door/DWDD'. De manier waarop Matthijs van Nieuwkerk en zijn wisselende gasten hun voorbije leeservaringen verhalen doet gewoon naar boeken verlangen.


Maar vanaf vandaag kunnen we opnieuw naar een boeken in beeld kijken. Weliswaar niet op de VRT maar wel in een videorubriek op de website van www.langzullenwelezen.be. Maker van de reportages is Sven Speybrouck die meer dan een decennium geleden het boekenprogramma Alles uit de Kast op Eén presenteerde. Nu gaat hij op bezoek bij leesclubs en in leescafés en praat er met lezers over wat ze lezen en waarom. De reportages spitsen zich niet toe op één genre of onderwerp maar een breed scala aan leesvoer zou aan bod moeten komen.
Naast deze nieuwe rubriek 'Achterflap' biedt de website van Lang zullen we lezen nog massa's informatie en tips om je leeslijstje aan te vullen.