donderdag 31 oktober 2019

Collegium Musicum Haganum - 6 november 2019 (11)

Maar natuurlijk is Svi Maschkowski niet de enige muzikant die op 6 november op het podium van de Onze-Lieve-Vrouwekerk staat. Hij krijgt die avond de ondersteuning van een uitmuntende groep musici,het Collegium Musicum Haganum.

Het Collegium Musicum Haganum is een kamerorkest, bestaande uit circa 16 strijkers en basso continuo. Het orkest is in het begin van de jaren zestig voortgekomen uit een amateur-strijkkwartet. Pas in 1969 werden statuten opgesteld, waarbij 1 september 1965 als oprichtingsdatum werd bepaald.

Onder leiding van Zvi Maschkowski worden barokmuziek, werken uit de romantische periode en moderne composities ingestudeerd en uitgevoerd. Twee tot drie maal per jaar geeft het orkest een concert. Het programma van deze concerten wordt ook altijd uitgevoerd in een verpleeghuis, het Huis Nebo. Het orkest repeteert, behoudens de zomermaanden, iedere donderdagavond in de kapel van ziekenhuis HMC - Bronovo.

Het orkest kan nog versterking gebruiken, in het bijzonder bij de violen en de altviolen. Bent u geïnteresseerd of kent u iemand die mogelijk interesse heeft, dan kunt u contact opnemen met Eduard Bonjer, telefoon: 0621835938 of e-mail: eduard@bonjer.nl.
Voor meer informatie over het orkest, zie:  www. musicumhaganum.nl.


Deelnemers aan het concert 







Eerste viool

Thomas Dronkers
Hans Schutt


Tanja Gellweiler-Woeltjes

 




 

Tweede viool

Christian ter Veer
Rienke Stout


Liet van Rijn van Alkemade
Barthy Vegter




 Altviool

Istvan Stabo
Felix Ferschtman


Job Dronkers





Cello

Paul Adams
Eduard Bonjer


Atie Siddré
Jacomien van de Kaa




Contrabas

Fulco Blokker





Clavecimbel

Jacomien van de Kaa





Solist

Zvi Maschkowski

Dirigent

Zvi Maschkowski

Geen opmerkingen:

Een reactie posten